Montag, 9. November 2009

9. 11. Mostar BIH

9. 11., Mostar

SLOVENSKO: Bosna i Hercegovina. Prispela sva v Mostar in po spletu okoliščin, kot ponavadi, prispela v majhen, ugoden in zelo udoben hostel. Skupaj z američanom in fincem, ki sta bila gosta hostla, smo se odpravili v staro mestno jedro. Vse besede so tu odveč.......Kakšno mesto! Kakšni ljudje! Kakšna energija!,...
Izvedela sva, da je danes obletnica pred 16imi leti zrušenega mostu. Zvečer sva se z Rogerjem udeležila še častnih govorov iz strani Zagrebškega gledališča v namen obnovitve Mostarskega gledališča. Še bova ostala tu. Še malo.

DEUTSCH: Wir sind heute in Mostar - Bosnien-Hercegovina angekommen.
Nach einenhalb Monaten Reisen und Bleiben in Kroatien haben wir uns in Dubrovnik, gemeinsam mit unseren Eltern, vom Meer verabschiedet. Am 1. November war ich zum letzten Mal schwimmen, auf der Halbinsel Peljesac.

Noch sind die Eindrücke aus diesem Ort, aus diesem Land, zu frisch, als dass ich viel davon erzählen kann. Nur soviel; hier in Mostar weht ein ganz anderer Wind als in Kroatien. Man fühlt sich nicht nur ein paar Kilometer hinter der kroatischen Grenze, sondern irgendwo zwischen Dubrovnik und Istanbul; jedenfalls ergeht es mir so.

Heute ist zufälligerweise der 16. Jahrestag der Bombardierung der alten Brücke in Mostar.

Sretan put, pozdrav!




4. - 9. november, Dubrovnik

Poslovila sem se od svojih prijateljev v Splitu ter se pred prihodom v Dubrovnik zaustavila še na Korčuli in Pelješcu. V mestu Korčula sva se srečala z Rogerjem. On je pred tem sam prehodil cel otok. Korčula je prečudovita. Je mesto Marka Pola, kar sva oba, seveda, pozabila. Naslednji dan naju je slabo vreme zaustavilo v mestecu Orebić, na polotoku Pelješcu. V najemu sva imela mini prikolico v enem od redkih campov, ki obratujejo celo leto. Za naju je bil to veliko udobje. Roger se je celo 1. 11. skopal v morju-se spodobi za švicarja! :)
Po čudoviti vožnji z avtobusom sva prispela v težko in veselo pričakovan Dubrovnik.
Prispela sva dan prej pred zanimivimi dnevi. Zanimivo je bilo to, da so se nama naslednji dan pridružili najini starši in moj pes-Pintaš. Trije švicarji, trije slovenci in en mali portugalec v Dubrovniku. Imeli smo se krasno. Vesela sem bila, da nam je uspelo Dubrovnik videti tudi v malo slabšem vremenu, kar je pomenilo brez turistov.
Bili so res nepozabni dnevi. Z blagoslovom iz strani obojih staršev sva se odpravila proti naslednjem mestu, proti naslednji državi.



Bilder; zwischen Split und Mostar


Otok Korčula, Grad Korčula


Halbinsel Peljesać, Orebić


Letzter Schwumm, Orebić


Wurster, Otok Korčula


Roger findet (s)eine Klasse wieder, Smokvice

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen